• Welcome to SVTPerformance!

Throwing P0106, P0107- MAp sensor...

Discussion in '2nd Generation' started by =fast=, Oct 11, 2010.

  1. =fast=

    =fast= New Member Established Member

    Messages:
    676
    Joined:
    Jun 30, 2005
    Location:
    houston
    My truck is showing this codes P0106 P0107, its says map sensor low circuit

    Sometimes the truck backfires when accelerated. I already change coils and spark pulgs and is still doing the same thing. The wear thing is whenever a unplug 1,2 and 3 its does the same thing they are not working, because whenever i unplug them they dont cut off but the other ones do and they are brand new coils.

    Anyone knows what can it be, Its really the map sensor doing all that?
     
  2. joaqslam

    joaqslam New Member Established Member

    Messages:
    69
    Joined:
    Feb 23, 2008
    Location:
    Philippines
    Did you ever get this problem solved? Have the same thing going and was wondering what you did to fix it.
    Thanks
     
  3. Robert Francis

    Robert Francis Well-Known Member Established Member

    Messages:
    1,763
    Joined:
    Apr 21, 2002
    Location:
    Taylor, Mich
    Is it possible you have non functioning injectors on those cylinders? If the injectors on those cylinders weren't working, unplugging the coils wouldn't lower the rpm's any.
     
  4. Jrock909

    Jrock909 Member Established Member

    Messages:
    245
    Joined:
    Sep 4, 2009
    Location:
    Southeast, KS
    You guys ever get those 106, 107 codes figured out..?
     
  5. Scuba-Matt

    Scuba-Matt Boost Freak!!!!!!!! Established Member

    Messages:
    8,542
    Joined:
    Jan 23, 2005
    Location:
    South East Florida
    For me it was a bad baro sensor
     
  6. black03kbcobra

    black03kbcobra Flawless Victory! Established Member

    Messages:
    476
    Joined:
    Feb 20, 2007
    Location:
    Liberty,MO
    I have the same issue. Says its the map/baro sensor. My truck runs fine though. No issues what so ever, just have the annoying CEL on.
     
    Last edited: Mar 7, 2012
  7. RIDE THE

    RIDE THE Shake & Bake Established Member

    Messages:
    5,769
    Joined:
    Jan 17, 2006
    Location:
    NORTHERN VIRGINIA
    As Matt said, BARO Sensor is normally the cause of these codes.
     

Share This Page